2012. február 9., csütörtök

Készíts esküvői asztal dekorációt újrahasznosított lekvárosüvegből


Tavaly decemberben  kaptam egy felkérést az Esküvő kreatívan blog háziasszonyától, hogy a   a Hétvégi Ötletbár rovatában legyek  vendégszerkesztő. Erről akkor írtam is egy bejegyzést, de sokan kértétek, hogy a pontos elkészítési leírást Nálam is szívesen látnátok. (valamilyen vírusos ok miatt a másik oldal nem mindenkinek volt elérhető)


Hát, lássuk mihez kezdtem a Kaldeneker féle lekvárok elfogyasztása után a gyönyörűséges üvegekkel. 

Elárulom mi volt a két nagy favorit, az egyik epres-levendulás, a másik pedig a meggyes-rebarbarás, most pedig a feketeerdő dzsemre fáj a fogam, ami a szedren kívül, cseresznyével, csokoládéval és mézes cseresznyepálinkával készül. 

Mivel imádok sütni főzni, és szívesen kipróbálok mindenféle jobbnál jobb alapanyagot, így még egy nagy kedvencemet meg kell nevezzem, a Kadeneker féle zöldségchutney-t, de az már másik történet. 

Még egy nagy dolog a Kaldeneker lekvárosház bemutatóterme és üzeme pár hónapja itt lakik Nálunk Budafokon! :-) (még személyesen nem voltam ott, de szerintem hamarosan kilátogatok, ha már ilyen közel költözött) 


És akkor jöjjön a leírás:

A lakásban felhalmozódott sok szögletes vagy kerek, kisebb vagy nagyobb, lekváros vagy egyéb befőttesüveg, egyszerűen és gyorsan, csipkébe, szalagba öltöztetve könnyen az esküvőd asztaldísze lehet.




Felhasznált anyagok és szükséges eszközök:

1. lekváros vagy befőttesüveg (bármilyen formájú és nagyságú)
2. csipkék, szalagok, különböző méretben
3. gyöngy
4. varrótű és varrócérna
5. olló
6. ragasztópisztoly
vagy
7. kétoldalú ragasztó
8. mécses (kisebb üvegméretnél), gyertya (nagyobb üvegméretnél)


Költségek:

Új alapanyagokból: kb. 1000 Ft
Ha van otthon maradék csipkénk, szalagunk, gyöngyünk, akkor csak a ragasztóra kell költenünk.

Elkészítés menete:

Összepárosítjuk a csipkéket a szalagokkal (színek alapján), és megtervezzük, hogy pontosan hol és hogyan helyezkedjenek el
A lekváros vagy befőttesüveg körméretének megfelelően (minimális ráhagyással) a csipkéket és a szalagokat a kívánt méretre vágjuk.
Az üvegre ragasztjuk őket, ragasztópisztollyal vagy kétoldalú ragasztóval. - 1,2,3. - (A ragasztópisztoly erősebben fog.)
Az összeillesztést, ragasztást szalaggal takarjuk el.
A végén 1-2 öltéssel a gyöngyöt a legfelső csipkére varrjuk. (Akár több gyöngy is felvarrható vagy ragasztópisztollyal felragasztható)


Tipp:

A mécsestartó sokféle színkombinációból állhat. Az arany és ezüst alap színeken kívül, esküvőtől függően, halvány rózsaszín, -zöld, -lila, türkiz stb. is lehet.
A befőttesüveg akár vázaként is szolgálhat az asztalon a virágok számára.




Jó munkát, és kellemes készülődést kívánok!

Még több kép  itt található!

Ha készítetek ilyen díszt mécsestartónak vagy akár vázának használva az esküvőtökre, szívesen venném, ha fényképeket is küldenétek! :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése